Agenda

De komende tijd ben ik veel op pad in binnen- en buitenland. Hieronder is mijn openbare agenda te vinden. Hopelijk zie ik jou daar!

Speech bij de Junge Liberale in Osnabruck.

Verkiezingsdebat op de Haagse Hogeschool.

Het Els Borst Netwerk regio Amersfoort organiseert op donderdagavond 14 maart, aanvang 20 uur in Grand café Halewijn, Hof 14, Amersfoort een Meet&Greet voor D66-vrouwen uit regio Amersfoort.

Vrijdag 15 maart
Locatie: Amsterdam Zuidoost

In gesprek met vrouwelijke professionals, locatie Ons Verenigd Suriname.

Interview NOS Radio 1 journaal n.a.v. actualiteit , 7:30 uur

Radio Interview RAZO, uitzending om 17:00 uur.

Inhoud accordeon

Op maandag 25 maart (13.00 – 17.00 uur, met aansluitende borrel) organiseert het Clingendael Instituut in samenwerking met het Britse Institute for Statecraft een expert bijeenkomst over “European security: soft and hard defence”. Hieraan neem ik deel als expert.

Om inzicht te krijgen in de standpunten van de verschillende partijen organiseert het Jonge Alumni Netwerk van de Universiteit Leiden op woensdag 27 maart een verkiezingsdebat met jonge kandidaten voor het Europees Parlement.

On 1 April, from 18:30 – 20:00, Marie-Christine Vergiat (GUE/NGL Group) and Ana Gomes (S&D Group) will host a Roundtable on Libya, together with the organisation Europe External Programme with Africa (EEPA).

Bezoek aan het Anne Frank Centrum Berlijn om 13:00 uur

Op uitnodiging een bezoek aan de Obama Foundation in Berlijn met President Barack Obama

Het chapter aan de Universiteit van Amsterdam organiseert op 9 april om 19:30 een evenement over de aankomende verkiezingen voor het Europees Parlement. Tijdens dit evenement zullen verkiesbaren van verschillende grote (Nederlandse) partijen met elkaar in debat gaan over verschillende Europese kwesties, zoals veiligheid, populisme en de toekomst van de Europese democratie.

Spreker en organisator bij de JD Rotterdam.

 Spreker op het Texel Festival, 20.00 uur.

14 april: Tuingesprek veiligheid Breda, om 12:30 uur.

Locatie: Overaseweg 188, 4836 BD Breda

https://www.facebook.com/events/396731747793247/?notif_t=plan_user_invited¬if_id=1554378379812216

Tijdens de Haagse Tafeltjes Avond worden studenten in staat gesteld om met politici te praten die op verschillende bestuurslagen opereren, met als doel hen daarmee een goed beeld te geven van het politieke proces en de werking van de democratie in Nederland. De avond zelf zal beginnen om 19:15, en worden afgesloten met een borrel die tot 22:00 zal duren. Locatie: Hofweg 1-H, 2511 AA Den Haag

Tijd: 19:30 – 23:00

Locatie: NewWerktheater, Oostenburgergracht 75, 1018 NC, Amsterdam

Kom naar de Kick-Off van de campagne van Samira Rafaela! Samira is kandidaat voor de Europese Verkiezingen voor D66 en staat op plaats 3. Met hart en ziel heeft zij bijna vijf jaar voor de gemeente Amsterdam gewerkt, zich ingezet voor verschillende doelgroepen in Amsterdam, vrouwen, vluchtelingen, LHBTI’ers en jongeren, in samenwerking met het maatschappelijk middenveld. In Amsterdam is haar liefde voor de politiek nog groter geworden. Ze begon haar politieke carrière bij de Jonge Democraten Amsterdam en heeft zich onder andere voor de kennisgroep mensenrechten Amsterdam ingezet. Ook was ze de initiatiefnemer van de eerste JD/ D66 Gaypride boot.

Op 18 april neemt Samira eerst deel aan de paneldiscussie tijdens het D-café over burgerschap en polarisatie in de stad. Een thema waar Samira zich de afgelopen jaren als deskundige op heeft ontwikkeld. Ze wordt regelmatig gevraagd als spreker en expert binnen zowel de nationale als de internationale context om haar visie op polarisatie en inclusie te geven. Sinds 2017 adviseert ze de korpsleiding van de nationale politie op het gebied van inclusie en veiligheid.

Na het D- Café zal Samira haar Campagne inleiden en aftrappen. Dit doet ze graag samen met jullie! Ze vertelt over de aankomende plannen en hoopt dat jij onderdeel wil zijn van een veelbelovende en boeiende campagne richting 23 mei!

https://www.facebook.com/events/387824788468559/permalink/387853811798990

Bijeenkomst van de Iraakse Vrouwenbond over de EU-verkiezingen 

Samuel van Houtenstraat 1, 3515 EA, Utrecht, van 14:00 tot 16:00

Spreker en organisator bij de JD Brabant.

Caribische belangen in Europese verkiezingen op donderdagavond, 25 april 2019, van 19:30 tot 21:00, in de conferentiezaal van de Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75).

Interview Radio Bangsa Jawa om 17.00 uur.

Te gast bij het politiek café  van de Jonge Democraten Maastricht.

https://limburg.jongedemocraten.nl/events/

Op vrijdag 3 mei aanstaande organiseert het Vadercentrum Adam en Armoedeplatform Delen Achter de Duinen (met deelname van 60 Haagse organisaties) een debatbijeenkomst rondom de Europese Parlementsverkiezingen. Wij verwachten die avond zo’n honderd gasten in huis te hebben.

Campagne op Aruba, Curaçao en Bonaire

Een groep Wageningse Politieke Jongeren Organisaties, bestaande uit de Jonge Democraten, DWARS en Volt, organiseren in Wageningen een jongerendebat met betrekking op de Europese Verkiezingen in mei.

 Debat Migratie en Ontwikkeling – Den Haag van 13.30 tot 17.15 uur in het Huis van Europa

”Stem op een Vrouw en #ProveThemWrong organiseren samen een verkiezingsdebat met vrouwelijke kandidaten voor het Europees Parlement. In de aanloop naar de Europese verkiezingen op 23 mei gaan deze vrouwelijke politici met elkaar in debat over hun plannen voor Europa.”

https://www.facebook.com/events/695283277556705/

Speech aan de Leiden University.

Op donderdag 16 mei organiseert Regio Randstad in Utrecht een rondetafelbijeenkomst in het licht van de Europese verkiezingen. Hier ben ik aanwezig als gastspreker. 

Optreden over Vrouwen en Politiek Leiderschap in De Balie Amsterdam 0m 20.00 uur.

”Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Sint-Maarten organiseert een informatiebijeenkomst voor deze doelgroep. Door op enigerlei wijze gebruik te maken van opnames/livestream, willen we de kiezers in het Caribische deel van het Koninkrijk graag betrekken.”

Datum en tijdstip: 17 mei tussen 16:00u en 18:00u.

 

Locatie: Huis van Europa, Den Haag.

happyChaos presenteert: Mijn Amsterdam, Ons Europa.

Leidseplein 26, 20:00 uur.

https://www.facebook.com/events/678968905853170/

Optreden Schouwburg Rotterdam Operadagen.

”HARRIET portretteert de indrukwekkende levenswandel van de Afro-Amerikaanse vrijheidsstrijdster en voormalige slavin Harriet Tubman (c.1822-1913). Een aangrijpend en intiem verhaal over vrijheid dat keer op keer verteld dient te worden, en niets aan actualiteit heeft ingeboet. Als jonge vrouw ontkwam Harriet Tubman aan haar slavenbestaan via de sluiproutes van het roemruchte ‘Underground Railroad’. Later werd ze hoofd van dit netwerk van antislavernij-activisten. Ze vocht mee tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en droeg bij aan de afschaffing van de slavernij. Maar daarmee bleek de strijd om vrijheid nog lang niet ten einde.”

HARRIET

Het Het Grote Midden Oosten Platform organiseert een debatavond over EuroMediterrane Samenwerking.

© 2019 I Samira Rafaela